Jadłospis

Jadłospis

                                                                                                        Od 14.04.2025 r.  do 25.04.2025 r.

  

 Data  Śniadanie Obiad  Podwieczorek
14.04.2025 PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, pomidor, kawa z mlekiem Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, łazanki z kapustą kiszoną i mięsem, kompot. Pieczywo razowe z masłem, ser żółty, ogórek, kakao.
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7;A6 A1;A7;A9 A1;A7;A6
     15.04.2025     WTOREK Zupa mleczna(kasza manna), chałka z masłem, powidła śliwkowe, herbata owocowa, kalarepa. Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty, sok Pieczywo razowe z masłem, pasta z ryby wędzonej z jajkiem i ogórkiem kiszonym, herbata z miodem i cytryną.
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7;A6 A1;A7;A3;A9 A1;A7;A4;A6
16.04.2025        ŚRODA  Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, jajko z majonezem i szczypiorkiem, pasztet, kawa z mlekiem. Zupa barszcz biały zabielany na zakwasie z białą kiełbaską i jajkiem, pieczeń rzymska z sosem żurawinowym, ziemniaki z koperkiem, ćwikła, kompot Baba wielkanocna, mleko.
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7;A6;A4;A3 A9;A6;A7 A1;A7;A6
17.04.2025   CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka, kakao Zupa jarzynowa z mięsem, makaron z białym serem, cynamonem i cukrem, sok Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, pomidor, rzodkiewka, kawa z mlekiem.
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7 A1;A9,A7;A6 A1;A7;A6;A3
18.04.2025   PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, pomidor, kawa z mlekiem. Zupa ogórkowa z mięsem, naleśniki z dżemem, kompot Pieczywo mieszane z masłem, jajko, szczypiorek, herbatka owocowa
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7;A6 A1;A7;A4;A3;A9 A1;A7; A6
22.04.2025       WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, ser biały, rzodkiewka, kakao. Zupa buraczkowa z makaronem, kotlet jajeczny, ziemniaki z koperkiem, mizeria, sok. Bułka żytnia z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony, kawa z mlekiem.
       
ALERGENY A1;A7;A6 A1;A7;A4;A3;A9 A1;A7; A6
26.03.2021   WTOREK Zupa mleczna ( płatki owsiane).Bułka zwykła z masłem, powidła śliwkowe, rumianek, marchewka  Zupa rosół z makaronem, udziec z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i jabłka, sok. Pieczywo razowe z masłem, ser mozzarella, pomidor malinowy, rukola, herbata
23.04.2025       ŚRODA Bułka ciabatka z masłem, kiełbaski na ciepło, ketchup, ogórek kiszony, kawa z mlekiem. Zupa rosół z lanymi kluskami, pałka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot Bułki żytnie z masłem, serek topiony, ogórek, kakao
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7; A6 A1;A7;A9;A3 A1;A7; A6
24.04.2025 CZWARTEK Zupa mleczna (kasza manna), rogal z masłem, miód, herbata owocowa Zupa krem brokułowy z grzankami, makaron z warzywami i kurczakiem, sok Kisiel owocowy, ciastka zbożowe, woda z cytryną i miodem
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7;A6 A1;A7;A9;A3 A7;A1;A3; A6
25.04.2025      PIĄTEK  Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na kiełbasce, pomidor, kawa z mlekiem Zupa fasolowa z mięsem, ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, kompot Legumina owocowa, chrupki kukurydziane, sok
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7;A6 A1;A9;A7;A3;A4 A1;A7;A6;A3
Woda niegazowana do picia między posiłkami.    

                                                                                                                     

Woda niegazowana między posiłkami.

Alergeny występujące w posiłkach!

A1 – zboża zawierające gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies;

A3 – jajka i produkty pochodne;

A4 – ryby i produkty pochodne;

A5 – orzeszki ziemne /arachidowe/ i produkty pochodne;

A6 – soja i produkty pochodne;

A7 – mleko i produkty pochodne, łącznie z laktozą;

A8 – orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje i produkty pochodne;

A9 – seler i produkty pochodne;