Jadłospis

Jadłospis

                                                                                                        Od  09.09.2024r.  do 13.09.2024r.

       

 Data  Śniadanie Obiad  Podwieczorek
09.09.2024 PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa z mlekiem. Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem, pyzy drożdżowe z truskawkami i bitą śmietaną, kompot Pieczywo razowe z masłem, wędlina, pomidor, ogórek, herbata
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7; A9;A1; A1;A7;A6;A3
10.09.2024     WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na maśle, szczypior, pomidorki koktajlowe, kawa z mlekiem Zupa pomidorowa z makaronem, polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym,ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i jabłka, sok owocowy. Chałka z masłem, legumina z malinami, herbata owocowa.
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1; A7;A6 A1;A9;A3;A6 A1;A7;A6
11.09.2024             ŚRODA  Bułka grahamka z masłem, parówk, ketchup, pomidor, ogórek, kawa z mlekiem. Zupa kapuśniak z mięsem, placki ziemniaczane z cukrem i śmietanką, kompot. Pieczywo razowe z masłem, sałatka wiosenna,  kakao
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1;A7;A6;  A1;A9,A7;A6 A1;A7;A6;A4
12.09.2024    CZWARTEK Pieczywo mieszane, pomidor, serek almette, szczypior, rzodkiewka, kawa z mlekiem Zupa rosołek z ryżem, marchewką i natką pietruszki, zrazy wieprzowe w sosie, kopytka, kapusta gotowana, sok owocowy Kisiel owocowy, ciasteczka z ziarnami i miodem, sok kubuś.
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1; A7;A6; A1;A7;A9;A6 A1; A3; A7;A6
13.09.2024  PIĄTEK Zupa mleczna( kaszka manna), bułeczki maślane z masłem, dżem, miód, herbata owocowa. Zupa barszcz biały z makaronem, ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, pomidor ze śmietanką, kompot drożdż,owka ze śliwką, kakao
  Owoce sezonowe    
ALERGENY A1; A7;A6; A1;A7;A9;A6 A1; A3; A7;A6
       

                                                                                                                         

Woda niegazowana między posiłkami.

Alergeny występujące w posiłkach!

A1 – zboża zawierające gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies;

A3 – jajka i produkty pochodne;

A4 – ryby i produkty pochodne;

A5 – orzeszki ziemne /arachidowe/ i produkty pochodne;

A6 – soja i produkty pochodne;

A7 – mleko i produkty pochodne, łącznie z laktozą;

A8 – orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje i produkty pochodne;

A9 – seler i produkty pochodne;